2017

După ce a primit autorizarea necondiţionată a Departamentului de Justiţie al S.U.A., Ritchie Bros. a finalizat achiziţionarea IronPlanet pe 31 mai. A reprezentat cea mai mare achiziţie din istoria companiei şi a demarat o nouă eră în oferirea unei varietăţi fără precedent clienţilor noştri. Pe 20 iunie, conducerea superioară a companiei a bătut clopotul ceremonial de deschidere la Bursa din New York, pentru a sărbători această achiziţie istorică.

2016

Ritchie Bros. a înregistrat câteva evenimente corporative importante în 2016, inclusiv anunţarea iminentei achiziţionări a IronPlanet, o piaţă online de vârf pentru echipamente grele folosite. De asemenea, compania a achiziţionat Mascus, unul dintre cele mai mari servicii online de listare de echipamente, precum şi interesul minoritar rămas în Ritchie Bros. Financial Services, aducându-i companiei proprietate 100%. Ritchie Bros. a achiziţionat şi Petrowsky Auctioneers şi Kramer Auctions, pentru a-şi întări prezenţa la nivelul licitaţiilor din regiunea Noua Anglie a Statelor Unite şi din piaţa agricolă canadiană.

2015

Ritchie Bros. a organizat 345 de licitaţii în 2015, inclusiv cea mai mare licitaţie a sa cu consignant unic în Casper, WY pe 25 martie, vânzând macarale, camioane şi remorci în valoare de 54 milioane USD într-o zi

2014

Primul an cu 4 miliarde USD

În 2014, Ritchie Bros. lansează o nouă piaţă online la adresa EquipmentOne.com şi vinde pentru prima dată echipamente în valoare de 4 miliarde USD într-un an.

2013

prima licitație din China

În 2013, Ritchie Bros. organizează prima sa licitaţie în China, în oraşul Beijing.

2011

vânzări de echipamente online în valoare de 1 miliard USD

Ritchie Bros. vinde echipament în valoare de 1 miliard USD către ofertanţi online, înainte de încheierea anului fiscal.

2010

lansarea site-ului web în 21 de limbi

Ritchie Bros. lansează un nou site web, rbauction.com, cu căutare de echipamente în 21 de limbi, ofertare online în 7 limbi şi noi funcţii de salvare a căutării şi listă personalizată.

2008

pentru prima oară, venituri trimestriale de 1 miliard USD

Ritchie Bros. vinde pentru prima dată echipament în valoare de 1 miliard USD într-un trimestru, în 2005.

2004

listarea la TSX

Ritchie Bros. a fost listată la Bursa de valori din Toronto

2003

prima licitație în Africa

Ritchie Bros. organizează prima sa licitaţie în Africa în 2003, în Durban, Africa de Sud.

2002

lansarea serviciului de licitație online

În 2002, Ritchie Bros. introduce serviciul de ofertare online în timp real, facilitând participarea la licitaţii a cumpărătorilor din întreaga lume, fie în persoană, fie online.

1998

Cotarea la NYSE şi primul an cu 1 miliard USD

În 1998, Ritchie Bros. devine companie cotată la Bursa din New York şi înregistrează pentru prima dată vânzări anuale de echipamente de 1 miliard USD.

1997

prima licitație din Orientul Mijlociu

Ritchie Bros. organizează prima sa licitaţie în Orientul Mijlociu în 1997, în Zona Liberă Jebel Ali, din Dubai.

1994

prima licitație din Asia

În 1994, Ritchie Bros. organizează prima sa licitaţie în Asia, în Golful Subic, Filipine.

1990

prima licitație din Australia

Ritchie Bros. coboară sub Ecuator şi organizează prima sa licitaţie australiană, în Perth, Australia de Vest, în 1990.

1987

primele licitații în Europa

În 1987, Ritchie Bros. organizează primele sale licitaţii în Europa; în Liverpool, Regatul Unit şi în Moerdijk, Ţările de Jos.

1976

primul nostru sediu de licitație permanent

Având în vedere că licitațiile Ritchie Bros. fără preț de pornire s-au bucurat de mare succes în Canada, compania și-a deschis primul sediu permanent în Edmonton, Alberta.

1970

extinderea în Statele Unite

Pe măsură ce creşte cererea pentru serviciile de licitare fără preţ de pornire ale companiei, Ritchie Bros. începe să se extindă pe tot cuprinsul Canadei şi în Statele Unite, organizând prima sa licitaţie din S.U.A. în Beaverton, Oregon, în 1970. 

1963

Prima licitaţie de echipamente majoră

Fraţii se extind curând dincolo de mobilă şi încep să organizeze licitaţii mai regulate. În 1963, organizează prima licitaţie industrială majoră fără preţ de pornire, în Columbia Britanică, vânzând utilaje în valoare de 600.000 USD.

1958

prima licitație fără preț minim de pornire

Compania Ritchie Bros. a început ca o afacere mică, de familie, în Kelowna, Columbia Britanică, Canada. Cei trei frați Ritchie—Ken, Dave, John—au organizat prima licitație fără preț de pornire.