Directori executivi și generali

Vizualizați profilurile echipei de directori sau aflați mai multe despre sistemul nostru de guvernanță corporativă, inclusiv Consiliul de administraíe al companiei.

Ravi Saligram

Ravi Saligram - Director general executiv (CEO) și director al consiliului de administrație

Ravi Saligram a fost numit CEO și director al Ritchie Bros. în iulie 2014. Înainte de a veni la Ritchie Bros., dl. Saligram a fost CEO, președinte și membru al consiliului de administrație al OfficeMax Incorporated (2010 - 2013), un furnizor omnicanal de produse, servicii și soluții pentru mediul profesional. Din 2003 până în noiembrie 2010, dl Saligram a deținut funcții de conducere la ARAMARK Corporation, o companie globală de servicii alimentare, inclusiv președinte al ARAMARK International, responsabil de globalizare și vicepreședinte al ARAMARK Corporation. Din 1994 până în 2002, dl. Saligram a ocupat diferite funcții în cadrul InterContinental Hotels Group, o companie hotelieră globală, inclusiv: președinte responsabil de mărci și francize pentru America de Nord, director de marketing și director general, strategie globală, președinte internațional și președinte Asia Pacific. La începutul carierei sale, dl. Saligram a deținut funcții administrative generale și legate de mărci la S.C. Johnson & Son, Inc. în Statele Unite și peste ocean. Dl. Saligram a obținut un MBA de la Universitatea din Michigan, Ann Arbor, având și o diplomă de licență în inginerie electrică de la Universitatea Bangalore, India. Dl. Saligram este membru al consiliului de administrație al Church & Dwight Co., Inc., făcând parte din comitetul director.

Jim Barr

Jim Barr - președinte de grup, întreprinderi emergente, inovarea mărcilor și servicii tehnologice

Jim Barr a fost numit recent în funcția de vicepreședinte executiv și responsabil-șef de sectorul digital la OfficeMax, unde s-a ocupat de toate aspectele referitoare la activitățile comerciale electronice ale companiei și de coordonarea strategiei sale digitale multidirecționale. Dl Barr a elaborat și aplicat cu succes strategii de creștere profitabilă în mai multe funcții de conducere în sectorul comerțului electronic. Acesta a fost președinte al departamentului online din cadrul Sears Holdings Corporations, unde a fost responsabil-șef de strategia multidirecțională și site-urile online, precum sears.com și kmart.com, contribuind la dezvoltarea semnificativă a acestora. Înainte de a se alătura echipei Sears, dl Barr a ocupat funcții de mare răspundere la Microsoft timp de 12 ani, recent fiind director general responsabil de comerț și piețe, lansând și coordonând mai multe afaceri de piață, inclusiv cumpărături prin comparație, licitații, anunțuri clasificate online și piața Windows, lucrând și ca director general pentru dezvoltarea afacerii la MSN.

Dl Barr a absolvit Universitatea din Miami și are un master în administrarea afacerilor de la Booth School of Business din cadrul Universității din Chicago.

Sharon Driscoll

Sharon Driscoll – Director de operațiuni financiare

Sharon Driscoll a început să lucreze pentru Ritchie Bros. în iulie 2015 ca director de operațiuni financiare, având o experiență de 17 ani la nivel de conducere în companii precum Rexall Pharmacies Canada (Katz Group Canada), Sears Canada Inc. și Loblaw Companies Limited. Recent, Sharon a fost vicepreședinte executiv și director de operațiuni financiare în cadrul Katz Group Canada Ltd., unde a fost responsabilă de toate operațiunile financiare, inclusiv alocare de capital, strategii de finanțare, operațiuni de trezorerie, conformitate legislativă, gestionarea riscurilor și dezvoltarea talentului financiar. Înainte de funcția ocupată la Katz Group, dna. Driscoll a fost vicepreședinte senior și director de operațiuni financiare în cadrul Sears Canada Inc., unul dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul din Canada.

Dna. Driscoll este expert contabil și are o diplomă de licență în comerț (cu mențiunea „bine") de la Queen's University.

Karl Werner

Karl Werner - responsabil-șef de sprijin operațional și dezvoltare, director general interimar, Orientul Mijlociu

Karl Werner s-a alăturat companiei Ritchie Bros. în 1996 ca director teritorial pentru peninsula Olympic și Alaska. În 1999 a fost numit director regional pentru nord-vestul SUA, iar în 2004 s-a transferat la sediul central al companiei, îndeplinind funcția de director responsabil de proiecte strategice. În 2005 a fost numit director de divizie responsabil de operațiuni de licitație. În 2008 a fost numit vicepreședinte responsabil de operațiuni de licitație, iar recent a ocupat funcția de responsabil-șef de operațiuni de licitație.

Dl Werner a început să lucreze pentru Ritchie Bros. după 10 ani de experiență la o companie de transporturi grele. Acesta are o amplă experiență în dezvoltarea sectorului imobiliar și în gestionarea operațiunilor. Karl este membru în diferite consilii de administrație ale mai multor parteneri strategici.

Todd Wohler

Todd Wohler - Director Resurse Umane

Dl. Wohler a început să lucreze pentru Ritchie Bros. în ianuarie 2015, având peste 20 de ani de experiență în numeroase regiuni și sectoare industriale. După obținerea diplomei în inginerie mecanică de la Virginia Tech, Todd și-a început cariera la Schlumberger, o companie globală de tehnologie în domeniul petrolului și gazelor, lucrând în diferite filiale ale companiei din SUA, Paris și Londra de-a lungul carierei sale de 20 de ani. De asemenea, Todd a fost director de resurse umane la Quintiles Transnational, prim vicepreședinte pe probleme de resurse umane la ARAMARK, pentru afacerile internaționale ale ARAMARK, precum și prim vicepreședinte pe probleme de resurse umane la United Water. Pe parcursul carierei sale, Todd a avut o contribuție esențială la stabilirea unor echipe globale și a unor organizații cu un excelent istoric de succese. Acesta a dezvoltat și a implementat strategii inovatoare de resurse umane, recrutând sute de directori executivi și lideri pentru organizații din întreaga lume și din diferite sectoare industriale.

Randy Wall

Randy Wall - președinte, Canada

Randy Wall a lucrat pentru Ritchie Bros. din 1988, având numeroase funcții de conducere la sediul central și pe teren în cadrul companiei, inclusiv responsabil de dezvoltarea sediilor de licitație, responsabil de formare, director teritorial, director general responsabil de operațiunile din Orientul Mijlociu și vicepreședinte senior responsabil de operațiunile companiei în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și jumătatea de est a Africii de Nord. În 2002, dl Wall a fost numit președinte și director de operațiuni al companiei. Randy a fost președinte al Ritchie Bros. Auctioneers din 2005 în 2008, după care s-a retras din activitate pentru scurtă vreme (iar în acest interval a continuat să se implice în activitatea companiei, ocupându-se de formare în vânzări și având rol de consiliere a membrilor consiliului de administrație). În 2013 a revenit în companie, ocupând funcția de director responsabil de productivitate.

Dl Wall este expert contabil, având o diplomă de licență în comerț de la Universitatea British Columbia. Înainte de a se alătura companiei Ritchie Bros., a lucrat timp de mai mulți ani pentru KPMG și a ocupat funcția de director fiscal.

Jeroen Rijk

Jeroen Rijk – SVP, director general, Europa

Jeroen Rijk a ocupat progresiv mai multe funcții de conducere de când a început să lucreze pentru companie, în 1995. Recent, dl Rijk a fost vicepreședinte senior al grupului, vânzări - Europa, coordonând toate vânzările și operațiunile pentru Ritchie Bros. în 15 țări din Europa. Acesta a avut un rol esențial în consolidarea activității Ritchie Bros. în Europa de Sud și în dezvoltarea unei echipe solide de lideri în vânzări în regiune. A ocupat numeroase funcții în cadrul companiei, fiind responsabil inclusiv de gestionarea vânzărilor, vânzări, operațiuni din curtea licitației și contabilitate.

Dl Rijk are un master în transport internațional de la Universitatea din Wales, Colegiul Cardiff, precum și o diplomă de licență în management. Vorbește fluent olandeza, engleza și spaniola și înțelege germana.

Kieran Holm

Kieran Holm – VP, director general, Asia Pacific

Kieran Holm are peste zece ani de experiență în cadrul Ritchie Bros., începându-și cariera la această companie în 2004 în departamentul de marketing. Dl Holm a ocupat în mod progresiv mai multe funcții de conducere, inclusiv responsabil de arenă în Texas, director regional în Chicago, iar recent a fost vicepreședinte responsabil de vânzări, SUA de centru-nord. Kieran a elaborat și implementat strategii solide de creștere a vânzărilor, a coordonat echipe de vânzări cu înalte performanțe și a promovat extinderea Ritchie Bros. în sectorul licitațiilor imobiliare.

Dl Holm are un MBA în finanțe de la Universitatea McGill, obținut în campusul universității din Tokio, Japonia, precum și o diplomă de licență de la Universitatea din Victoria (Canada). Vorbește engleză, japoneză și franceză.

Frank Roth

Frank Roth - prim vicepreședinte, Inițiative de creștere strategică

Frank Roth a început să lucreze pentru Ritchie Bros. în 3 martie 2016 în calitate de prim vicepreședinte responsabil de creștere strategică. Dl Roth are peste 30 de ani de experiență reușită în stimularea creșterii profitabile, pe lângă experiența sa în vânzări și marketing. Înainte de a veni la Ritchie Bros, dl Roth a fost vicepreședinte vânzări și marketing la BlueLine Rental și a deținut funcții de conducere la GE, Honeywell, PepsiCo și United Rentals.

Diplome de studii / profesionale: Diplomă de licență în marketing, Texas Christian University.

Becky Alseth

Becky Alseth - Director general de marketing

Becky Alseth și-a început activitatea la Ritchie Bros. în ianuarie 2016 în calitate de director general de marketing. Înainte de Ritchie Bros., dna Alseth a condus echipa de marketing din cadrul Alvis Buget Group. În această funcție, a coordonat toate eforturile de marketing, inclusiv strategia și viziunea asupra mărcii, publicitate și mass-media, parteneriate, CRM și comerț electronic. Dna Alseth și-a început cariera ocupând în mod progresiv funcții de administrare a mărcilor în companiile din topul Fortune 500, inclusiv The Clorox Company, Nestle și Diageo. De asemenea, dna Alseth a avut oportunitatea de a dezvolta start-up-uri, move.com, Therasense și HZO, precum și de a coordona activitatea de marketing și dezvoltare pentru o organizație non-profit, FIRST, care urmărește stimularea interesului tinerilor pentru cariere în matematică și științe. Născută în Montana, dna Alseth a obținut diploma de licență în societate și tehnologie de la University of Washington Foster School of Business din Seattle.

Marianne Marck

Marianne Marck – Responsabil-șef cu informațiile

Marianne Marck a preluat funcția de responsabil-șef cu informațiile în cadrul Ritchie Bros. în aprilie 2016. Înainte de a se alătura Ritchie Bros., dna Marck a fost prim vicepreședinte responsabil de retail și tehnologia digitală la Starbucks Coffee Company. Dna Marck are peste 15 ani de experiență la nivel executiv în domeniul tehnologiei și al platformelor digitale, lucrând cu companii precum Blue Nile Inc., Walt Disney Internet Group și CNET Networks.

Diplome de studii / profesionale: Diplomă de licență, Matematică, Mills College, Oakland, CA.

Darren Watt

Darren Watt - prim vice președinte și director juridic

Darren Watt și-a început activitatea în companie în 2004 ca avocat intern. În 2012, dl Watt a fost promovat în funcția de vicepreședinte pe probleme juridice, iar în 2013 a fost numit director juridic și secretar corporativ. În 29 august 2016, dl Watt a fost promovat în funcția de prim vice președinte și director juridic. Înainte de a se alătura companiei, dl Watt a lucrat la McCarthy Tétrault LLP (1998 − 2004) ca avocat asociat specializat în servicii financiare către întreprinderi și titluri de valoare. Dl Watt este membru al Baroului British Columbia și are o diplomă de licență în drept de la Universitatea British Columbia, precum și o diplomă de specializare în relații internaționale de la Universitatea Toronto.