Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a menține corectitudinea și transparența licitațiilor noastre. Vă rugăm să citiți următoarele informații înainte de ofertare și cumpărare.

Înregistrare și depozite de garanție

Înregistrarea la licitație este gratuită. Înainte de a licita online, vi s-ar putea solicita depunerea unei garanții rambursabile. Vă informăm că trebuie să prezentațiun act de identitate cu fotografie atunci când vă înregistrați la sediul licitației (de exemplu, permisul de conducere sau pașaportul).

Toate licitațiile sunt fără preț de minim

Fiecare articol este vândut celui mai bun ofertant în ziua licitației, fără oferte minime sau prețuri de pornire. Proprietarilor nu le este permis să liciteze pentru articolele pe care le vând. Ofertele sunt irevocabile și toate vânzările sunt definitive. Dacă oferta dumneavoastră este cea mai mare atunci când adjudecătorul anunță că un articol a fost vândut, dumneavoastră sunteți noul proprietar al articolului respectiv.

Totul se vinde „așa cum este, acolo unde este".

Vă recomandăm să vizitați sediul licitației pentru a verifica fiecare articol pe care ați dori să-l cumpărați înainte de a licita în ziua licitației. De asemenea, puteți trimite un reprezentant la sediul licitației pentru a efectua inspecția în numele dumneavoastră.

Taxe de tranzacţie pentru cumpărători

Ofertanţii câştigători trebuie să plătească o taxă de tranzacţie:

  • Fiecare lot achiziţionat va fi supus unei taxe de tranzacţie de (a) 10 % taxă de tranzacţie la toate loturile care se vând cu 5.000 sau mai puţin sau (b) 3,85 % la toate loturile care se vând cu peste 5.000 până la 33.500, cu o taxă minimă de 500 per lot sau (c) 1.290 la toate loturile care se vând cu peste 33.500 (în moneda licitaţiei). Taxa de tranzacţie se aplică achiziţiilor la sediu, online şi prin mandat şi nu se va percepe pentru achiziţiile efectuate în persoană la licitaţii desfăşurate la unităţi agricole.
  • Următoarele excepţii se vor aplica celor anterioare. Fiecare lot achiziţionat va fi supus unei taxe de tranzacţie de:
    • Japonia - (a) 10 % taxă de tranzacţie la toate loturile care se vând cu 500.000 Yen sau mai puţin sau (b) 3,85 % la toate loturile care se vând cu peste 500.000 Yen până la 3.400.000 Yen, cu o taxă minimă de 50.000 Yen per lot sau (c) 130.000 Yen la toate loturile care se vând cu peste 3.400.000 Yen;
    • China - (a) 10 % taxă de tranzacţie la toate loturile care se vând cu 30.000 RMB sau mai puţin sau (b) 3,85 % la toate loturile care se vând cu peste 30.000 RMB până la 200.000 RMB, cu o taxă minimă de 3.000 RMB per lot sau (c) 7700 RMB la toate loturile care se vând cu peste 200.000 RMB; şi
    • Regatul Unit - (a) 10 % la toate loturile care se vând cu 5.000 £ sau mai puţin sau (b) 3,85 % la toate loturile care se vând cu peste 5,000 £ , cu o taxă minimă de 500 £ per lot.

Plata și ridicarea

Cumpărăturile vor fi achitate integral în termen de șapte (7) zile de la încheierea licitației.
Cumpărătorii nu pot ridica cumpărăturile de la sediul licitației până când nu achită factura în întregime.
Dacă Ritchie Bros. nu poate oferi un titlu de proprietate exclusiv asupra achiziției, cumpărătorul are dreptul la rambursarea integrală a prețului de cumpărare.

Citiți termenii și condițiile ofertării

Aceste informații reprezintă doar un rezumat. Atunci când participați la licitație, trebuie să citiți și să acceptați în întregime termenii și condițiile înainte de a licita (acestea sunt incluse în catalogul detaliat și online, pe pagina licitației). Vă rugăm să citiți în întregime și cu atenție termenii și condițiile.

Additional Notes

Auction License No. 04799L
Motor Car Traders License LMCT9101

Important Note for Consignors about Importing Equipment into Australia

Click here for rules and procedures for importing equipment into Australia. For more information, contact the Brisbane auction site at +61.7.3382.4444 or the Geelong auction site at +61.3.5245.3333.


Ritchie Bros. Auctioneers Pty Ltd. reserves the right to claim duty drawback for any items that were imported into Australia for the purpose of re-sale at auction.

Non-Australian Bidders

Most visitors to Australia will require an entry visa prior to departure to Australia. Please check with your local consulate for further information.


Some equipment may require modifications to meet foreign import and safety regulations. To avoid potential problems, contact your customs broker or authorities before bidding.

Motor Vehicles

All motor vehicles are sold on an unregistered basis.