Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a menține corectitudinea și transparența licitațiilor noastre. Vă rugăm să citiți următoarele informații înainte de ofertare și cumpărare.

Înregistrare și depozite de garanție

Înregistrarea la licitație este gratuită. Înainte de a licita online, vi s-ar putea solicita depunerea unei garanții rambursabile. Vă informăm că trebuie să prezentațiun act de identitate cu fotografie atunci când vă înregistrați la sediul licitației (de exemplu, permisul de conducere sau pașaportul).

Toate licitațiile sunt fără preț de minim

Fiecare articol este vândut celui mai bun ofertant în ziua licitației, fără oferte minime sau prețuri de pornire. Proprietarilor nu le este permis să liciteze pentru articolele pe care le vând. Ofertele sunt irevocabile și toate vânzările sunt definitive. Dacă oferta dumneavoastră este cea mai mare atunci când adjudecătorul anunță că un articol a fost vândut, dumneavoastră sunteți noul proprietar al articolului respectiv.

Totul se vinde „așa cum este, acolo unde este".

Vă recomandăm să vizitați sediul licitației pentru a verifica fiecare articol pe care ați dori să-l cumpărați înainte de a licita în ziua licitației. De asemenea, puteți trimite un reprezentant la sediul licitației pentru a efectua inspecția în numele dumneavoastră.

Taxe de tranzacţie pentru cumpărători

Ofertanţii câştigători trebuie să plătească o taxă de tranzacţie:

  • Fiecare lot achiziţionat va fi supus unei taxe de tranzacţie de (a) 10% la toate loturile care se vând cu 12.000 sau mai puțin sau (b) 3,85% la toate loturile care se vând cu peste 12.000 până la 129.870, cu o taxă minimă de 1.200  per lot sau (c) 5.000  la toate loturile care se vând cu peste 129.870; și
  • Următoarele excepţii se vor aplica celor anterioare. Fiecare lot achiziţionat va fi supus unei taxe de tranzacţie de:
    • Japonia - (a) 10 % taxă de tranzacţie la toate loturile care se vând cu 500.000 Yen sau mai puţin sau (b) 3,85 % la toate loturile care se vând cu peste 500.000 Yen până la 3.400.000 Yen, cu o taxă minimă de 50.000 Yen per lot sau (c) 130.000 Yen la toate loturile care se vând cu peste 3.400.000 Yen;
    • Regatul Unit – (a) 10% pentru toate loturile care se vând pentru 5.000 GBP sau mai puțin sau (b) 3,85% pentru toate loturile care se vând pentru o sumă mai mare de 5.000 GBP până la 129.870, cu o taxă minimă de 500 GBP per lot sau (c) 5.000 GBP pentru toate loturile care se vând pentru o sumă mai mare de 129.870.

Plata și ridicarea

Cumpărăturile vor fi achitate integral în termen de șapte (7) zile de la încheierea licitației.
Plățile în numerar nu sunt acceptate. Vă rugăm să plătiți doar din același cont din care ați făcut cumpărăturile.
Cumpărătorii nu pot ridica cumpărăturile de la sediul licitației până când nu achită factura în întregime.
Dacă Ritchie Bros. nu poate oferi un titlu de proprietate exclusiv asupra achiziției, cumpărătorul are dreptul la rambursarea integrală a prețului de cumpărare.

Citiți termenii și condițiile ofertării

Aceste informații reprezintă doar un rezumat. Atunci când participați la licitație, trebuie să citiți și să acceptați în întregime termenii și condițiile înainte de a licita (acestea sunt incluse în catalogul detaliat și online, pe pagina licitației). Vă rugăm să citiți în întregime și cu atenție termenii și condițiile.

Opțiuni de licitare comode

În persoană la sediul de licitație

Oricine se poate înregistra și oferta în persoană la licitațiile noastre în direct.

Licitarea pe Internet în timp real

Ofertați online la orice licitație Ritchie Bros. din întreaga lume.

Prin mandat

Plasați o ofertă prin mandat dacă doriți să licitați pentru două articole care se vând în același timp.

La o licitație programată

Consultați site-ul nostru web, broșura licitației sau catalogul detaliat din ziua licitației pentru a afla dacă se vând articole prin licitația programată.

Utilizând aplicaţia noastră de mobil

Ofertaţi în timp real cu dispozitivul dvs. mobil, de oriunde, în orice licitaţie în direct. Aplicaţia noastră acceptă 5 limbi – engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă.